21 november 2018

Op 21 november 2018 stemt de Provincie Groningen definitief voor een route waarbij de Woldweg NIET rechtstreeks wordt aangesloten op de verdubbelde N33. De Farmsumerweg zal DRUKKER EN ONVEILIGER worden, Meer ONGELUKKEN en het CENTRUM zal minder bereikbaar zijn. DAT WIL JE TOCH NIET? Wij eisen dat de damsterafslag behouden blijft bij de verbreding van de N33 zodat de verkeersveiligheid gewaarborgd blijft.

De Damsters EISEN: VEILIGE en LOGISCHE aansluitingen naar APPINGEDAM vanaf de nieuwe dubbele N33. Het primaire doel van de provincie is om de bereikbaarheid (als gevolg van de verdubbeling van de N33) een impuls te geven aan de economie van de regio Eemsdelta. Hier komt echter niets van terecht en de verkeersveiligheid komt in het geding.

Teken de petitie

De PROVINCIE beslist zonder naar de Damsters te luisteren. De Provincie laat ons links liggen en rijdt ons voorbij! De Provincie zegt in rapporten dat de Farmsumerweg drukker gaat worden maar dat het geen probleem van de Provincie is, maar van de gemeente. Belachelijk! De nieuwe N33 is om de regio te versterken, NIET om te VERZWAKKEN, ONVEILIG te maken of ONGELUKKEN te laten veroorzaken.

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Gedeputeerde Staten (GS) van Groningen hebben gekozen voor een optie waarbij Appingedam op meerdere fronten aan het kortste eind trekt. Op 21 november zal het plan definitief worden vastgelegd. 

De provincie kiest er dan voor:

• Om de Farmsumerweg onveilig te maken.
• Om Appingedam onbereikbaar te maken.
• Om 15 minuten extra reistijd naar het Ziekenhuis toe te voegen.